Informatie Avond4daagse 2019

De werkgroep Avond4daagse Ridderkerk van de SER (Stichting Evenementen Ridderkerk) kijkt heel tevreden terug op de 71e editie.

Ruim 1800 deelnemers en naar schatting 600 begeleiders hebben onder goede weersomstandigheden de wandelroutes door Ridderkerk afgelegd. Van de 1810 lopers liepen er 1693 de 5 km en 117 de 10 km. Hieronder liepen in totaal 18 groepen de 5km en 2 groepen de 10 km. Bijzonder om te vermelden is dat er 9 Nordic-Walkers de 10 km route hebben gelopen.

De eerste loopavond is geopend door Burgemeester, mevrouw Attema. Zij gooide samen met de voorzitter van de werkgroep een strandbal richting de deelnemers. Op de strandbal een wereldbol waarmee een verwijzing naar het thema van dit jaar ‘een reis rond de wereld’ werd gemaakt. Direct na de start werd aan de deelnemers een stappenteller uitgereikt. Deze ontvingen zij van de Gemeente Ridderkerk.

Na het uitlopen van de routes trakteerde de Lidl Bolnes iedereen op een fris en gezond appeltje.

Op dinsdag na de start reikte bakker van de Waal een krentenbolletje uit aan de lopers. Iedere dag bij start, finish en onderweg werden de startkaarten van alle deelnemers gecontroleerd door een enthousiaste groep medewerkers. De wandelaars liepen deze dag een nieuwe route van 5 of 10 km door Ridderkerk. Bij de finish trakteerde winkelcentrum de Werf iedereen op een flesje water.

Bij aanvang van de 3e wandelavond startten alle deelnemers richting het centrum voor de 5 km en richting het Oosterpark voor de 10 km. Voor onderweg kregen zij een flesje water van AH Dillenburgplein en AH Ridderkerk en bij aankomst een banaan van Bakker Barendrecht. Het uitdelen van alle attenties wordt elke dag verzorgd door een groot aantal vrijwilligers.

Evenals bij de start op maandag begeleidde de Hooi en Strokapel alle deelnemers muzikaal bij het vertrek van de laatste avond.

Voor de lopers van de 10 km stond de route gepland door Drievliet en Het Zand. De 5km lopers deden alleen Drievliet aan. Beide routes lopen langs verzorgingstehuis de Reyerheem. Vanuit dit verzorgingshuis doet al enkele jaren een groep enthousiaste ‘ rolstoelmaatjes’ met evenzoveel bewoners mee. Zij worden door hun medebewoners toegejuicht als zij langslopen. Hypotheekadviseur van der Herk van Giessen deelde net voor de finish flesjes water uit. Ter hoogte van het muzikale onthaal van de Harmonie Slikkerveer ontvingen alle deelnemers vanuit de organisatie een gladiool. Op deze, voor de gelegenheid omgedoopte Snoepstraat, deelden vele familieleden, vrienden en kennissen beloningen uit. Aan het einde van de ‘rode loper’ ontvingen de lopers het laatste knipje op de kaart, hiermee kon iedereen tevreden, moe en zeer voldaan de welverdiende medaille ophalen.

Onder muzikale begeleiding van Hightone licht en geluid barstte na de finish het eindfeest op het Koningsplein los.

Nadat de voorzitter van de werkgroep iedereen welkom had geheten en gefeliciteerd met het behaalde resultaat werden de ruim 50 vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Zij voerden gedurende 4 avonden geheel vrijwillig de vele werkzaamheden uit. Zoals het uitdelen van de attenties van sponsoren, het begeleiden van het verkeer langs de route, EHBO en niet geheel onbelangrijk het bij de start, finish en onderweg knippen van de kaartjes.

Tot slot de prijzen. De jury heeft tijdens de Avond4daagse langs de route gelet op groepsgedrag, groepsformatie het opvolgen van verkeersregels, de gezelligheid en zingen.

Wat de jury opviel was dat het op de stoep blijven lopen lastig is, de groepsformatie en herkenbaarheid beter kan en men zich hier en daar niet altijd aan de verkeersregels of de aanwijzingen van de verkeersregelaars hield. Bij aanwezigheid van de politie kwam hier verbetering in. Het was gedurende alle dagen zeer gezellig onderweg, er werd goed gezongen en je kon zien dat iedereen plezier had in het wandelen door Ridderkerk. De groepen die zich gedurende de wandelavond het best presenteerden waren de Driemaster op de 10 km en De Leeronderneming op de 5 km. Zij ontvingen beiden een beker en de wisselbeker, gesponsord door Outdoorshop Henk van Os. De organisatie hoopt dat er volgend jaar meer groepen aan de start van de 10 km verschijnen. Want, ‘Je bent pas echt een bikkel als je de 10 loopt’

Voor de verkleedde deelnemers was er ook een prijs te winnen.
Deze ging dit jaar naar De Fontein, zij hebben het thema ‘een reis rond de wereld’ omarmd en zijn er met alle klassen helemaal voor gegaan. Dit was onderweg goed te zien.


Wandelvierdaagse 2019

Van 1 tot en met 4 juli 2019 wordt de Wandelvierdaagse Ridderkerk georganiseerd. Deze wandeltocht start 4 middagen vanuit de verzorgingshuizen Reyerheem en Riederborgh en staat open voor deelname van geïnteresseerde wandelaars. Halverwege is er een koffie pauze voor alle deelnemers en rolstoelmaatjes. Na 4 dagen 4x 4 km te hebben gelopen kan de felbegeerde medaille in ontvangst worden genomen met een feestelijk slot op het Koningsplein.


Een startkaart is nodig om te starten aan de Avond4daagse. Deze startkaart wordt geknipt tijdens controlepunten en wordt op de laatste dag, indien voorzien van 2 knipjes per dag, ingewisseld voor een medaille.

Een deelname aan de Avond4daagse bedraagt 6 euro per persoon wanneer je je inschrijft bij één van de inschrijfpunten in de periode van 1 april tm 6 mei 2019.

De kosten voor digitale inschrijving zijn eveneens 6 euro per persoon. Per transactie wordt er €0,29 administratiekosten in rekening gebracht. Eén transactie is per groep, of één of meerdere lopers individueel (maximaal 4 personen).

Late beslissers kunnen ook inschrijven op zaterdag 18 mei 2019 tussen 13.30 en 16.30 uur in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26, 2981EH Ridderkerk. De kosten bedragen bij na-inschrijving 7,50 euro per persoon en zijn alleen contant te voldoen.

Inschrijven kan op 4 manieren.

  1. Via de school of vereniging. Als jouw basisschool of vereniging dit jaar met een groep meeloopt, dan kan jij je opgeven bij school of de vereniging. Er is dan sprake van een groepsinschrijving.
  2. Inschrijven kan in de periode van 1 april tm 6 mei 2019 bij onderstaande inschrijfpunten.
    1. Outdoorshop Henk van Os, Ringdijk 26 Ridderkerk
    2. Kantoorboekhandel Sanders Bolnes, Amerstraat 12, Ridderkerk-Bolnes
  3. Inschrijven kan in de periode van 1 april tm 6 mei 2019 digitaal via de internetsite van de Avond4daagse Ridderkerk.
  4. Inschrijven is ook mogelijk met de Ridderkerkpas via Facet Ridderkerk.

Er doen naar verwachting ruim 1700 deelnemers mee aan de Avond4daagse Ridderkerk. Niet iedereen doet individueel mee maar toch. Om opstopping en onnodige drukte bij de start te voorkomen vragen we aan iedereen de QR-code al op zaterdag om te komen wisselen voor de startkaart. Gezien het groot aantal deelnemers voorgaande jaren, vraagt het ook veel capaciteit van vrijwilligers om de e-tickets maandag voor aanvang om te wisselen. Wij doen er alles aan om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen en hopen op uw medewerking.

Op zaterdag 18 mei 2019, tussen 13.30 en 16.30 uur kun je bij de Oudheidkamer aan de Kerksingel 26 in Ridderkerk-centrum de QR-code inwisselen voor een Startkaart. 

Mocht je zaterdag niet kunnen, dan kun je de QR-code bij de start omwisselen. Vanwege de verwachte drukte vragen we iedereen zoveel mogelijk om op zaterdag de startkaart op te halen. Dan verloopt het starten soepeler.

Ben je je startkaart kwijt, geen probeem. Meldt je op de volgende wandelavond bij de organisatie van de Avond4daagse. Je kunt ook een mail sturen naar de Avond4daagse via het e-mailadres avond4daagserkerk@gmail.com.

Indien het wegens onvoorziene omstandigheden niet mogelijk is om een avond mee te wandelen. Deelnemers die zijn ingeschreven met een groep (school of vereniging) kunnen dit melden bij de contactpersoon van de groep. Individuele deelnemers die voor deze dag de knipjes op de startkaart missen kunnen contact opnemen met de organisatie van de Avond4daagse. Dit kan op de volgende wandelavond of door het sturen van een e-mailbericht naar avond4daagserkerk@gmail.com.

Op de wandelavonden kun je in contact komen met de organisatie van de Avond4daagse door ze aan te spreken. De werkgroep is herkenbaar aan de kleding, of vraag het aan een verkeersregelaar of EHBO-er. Zij verwijzen je naar de juiste persoon.

Buitend de wandelavonden kun je een bericht achterlaten via Social Media (Facebook of Twitter) of een e-mailbericht sturen naar avond4daagseRkerk@gmail.com.

Tijdens wandeldagen wordt er een calamiteitentelefoonnummer gecommuniceerd via de website. Dit telefoon is in beheer van de organisatie. Wij verzoeken dit nummer alleen te gebruiken voor calamiteiten.

Tijdens de Avond4daagse Ridderkerk worden er door een enthousiaste vrijwilliger foto's gemaakt op alle wandelavonden. Deze foto's worden na afloop geplaatst op de Facebook pagina van de Avond4daagse Ridderkerk. 

Indien het voorkomt dat er een foto wordt gebruikt die niet gewenst is, neem dan onmiddelijk contact op met de organisatie. Dit kan door het achterlaten van een persoonlijk bericht via Facebook of door het sturen van een e-mailbericht naar avond4daageRkerk@gmail.com. De betreffende foto zal door de organistie worden verwijderd.

Mocht er een storende of comprimerende tekst op onze Social Media kanalen voorkomen, neem dan ook contact met ons op.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor foto's/teksten die door derden zijn geplaatst via andere media.Tijdens het evenement is de werkgroep Avond4daagse Ridderkerk bij calamiteiten bereikbaar op telefoonnummer 06-82974254.

Volg de Avond4daagse Ridderkerk